domingo, 27 de febrero de 2011

La seguretat al podar els arbres i a l'hort

La seguretat és el més important, quant s' està podant moreres o qualsevol altre arbre. S'han de portar ulleres perquè la persona que està a sota no es faci mal amb una branca als ulls. La persona que està a sota ha d'estar aguantant l'escala perquè l'altre no caigui i es faci mal.

Qui estigui podant té que portar guants i respecte a les tisores de podar tenen que estar subjectes al canell per que si rellisquen no caiguin i facin mal a la persona que està sota nostre.

Abans de pujar a l' escala s'ha d'assegurar que està ben subjecta a terra perquè no rellisqui.Cada determinat temps s'han de recollir les branques de terra perquè no dificulti el pas.

Al tema de l' hort quant s' està picant al terra s'ha de vigilar que no passi ningú a qui li podem clavar o donar un cop.

Els pluviòmetres


En la imatge de l'hort, els pluviòmetres es poden veure penjats a la tanca.

Per la part que a mi em tocava m'he ocupat d'anotar la quantitat de pluja marcada als pluviòmetres de l'hort. Des de que els vam posar només he anotat dos cops. Cal destacar que és possible que el dissabte 29 de febrer també plogués.
 
Per als lectors que s'ho preguntin, parlo dels pluviòmetres casolans que vam fer cadascú i vam penjar a la tanca de l'hort. Els vam fer cadascú la seva manera, però la majoria els vam fer amb una garrafa o ampolla d'aigua la qual vam tallar per la meitat i el tros de dalt girat, és a dir, fent una espècie d' embut. Després alguns els hi van col·locar un regle, o els hi vam marcar les mides respecte al regle, amb retolador.

-El primer dia que va ploure va ser el diumenge 30 de febrer, com que ens tocava hort el dimarts 1, els vaig mirar aquell dia: tots marcaven 2 cm, és a dir, 20 L/m2.
-El dijous dia 17 de febrer, van caure 10 L/m2.

Seguiré anotant els dies que vagi plovent. Salutacions.

Seguiment dels cultius

Jo he fet el seguiment dels cultius del bancal nº 2, el de les fulles, on hi ha 3 fileres:
  • En la primera fila hem plantat espinacs que estan molt bons per que ja els hem tastat. Els espinacs tenen 107 dies, són de color verd i la seva alçada és d'entre 9,5 i 10 cm. Les seves plantes, s’han assecat una mica i també els insectes i ocells han menjat les seves fulles. Però ara hem posat una tela per a que els ocells no es mengin les fulles. Els espinacs estan agafant un aspecte molt bo. També he observat que la planta ha crescut molt i té un bon color. La terra és seca i tenim que regar cada setmana almenys 3 dies perquè la terra s’asseca molt ràpidament.
  • En la segona i tercera fila del bancal nº2, hem plantat enciams que tenen el mateix temps que els espinacs, 107 dies. Són una mica mes grans, la seva alçada està entre 10 i 10,4 cm aproximadament. La terra s’ha secat molt ràpidament i per aixó a l'igual que els espinacs, tenim que regar molt sovint. Els enciams són de color verd fort amb pintes morades. De moment els únics signes de malaltia que he trobat són que algunes fulles s’han assecat, però molt poc. Per últim he observat que la planta ha crescut molt i que les bavoses o llimacs han menjat un mica les fulles però té un bon aspecte i un bon color.

Plantem julivert

Vam agafar una torreta i li vam posar terra amb compost, vam agafar les llavors i les vam posar 2 mil·límetres dintre de la terra de la torreta.

Les vam regar una mica i la vam portar a la nostra classe. Quan vam arribar a classe les vam posar sobre la taula on donava més el sol. Les reguem 3 vegades a la setmana.

Ara estem esperant a que surti la planta de julivert. Quan comenci a créixer la portarem a l'hort i la trasplantarem a l'hort.

viernes, 25 de febrero de 2011

CD-espantaocells

Hola! Avui us vull explicar una miqueta de com he fet l'espantaocells a l l'hort del Cairat:

1r Pas: He agafat uns quants discos CD de música i un fil molt llarg.
2n Pas: He cordat un fil en la tanca de l'hort i l'altre en un arbre i vaig penjar uns quants discos en el fil.

El vaig posar per a que els ocells no mengessin les verdures que tenim al nostre hort. Hi ha més maneres d'espantar els ocells, però jo he escollit aquesta que era la més fàcil.


miércoles, 23 de febrero de 2011

Trasplantem rosers

El trasplantament de rosers consisteix en que tenim unes flors que les hem de plantar, o sigui tenim uns palets que els hem de plantar i així en sortiran les flors que en volem.

Com les hem plantat? Primer hem agafat la branca d'on en sortiria la flor i li hem donat un cop amb el martell i després ho hem posat a la jardinera on haurà de créixer, i després d'haver-les donat el cop i de plantar-les amb la terra les hem regat i ara esperem a que creixin les nostres flors.

La collita d'espinacs


La collita d'espinacs del nostre hort l'hem fet la meva companya Nawal i jo. Hem agafat les fulles més verds i més grans per poder repartir-les entre tots els nostres companys/es.
Les fulles més petites les hem deixat perquè així surtin més grans i siguin de més profit, i ara toca tastar-les!!.

martes, 15 de febrero de 2011

Podem les moreres


Jo i un company quasi sempre podem els arbres del pati de l'INS EL CAIRAT on fem l'Hort.


1r pas. Posem una escala a l'arbre.

2n pas. Pugem a l'arbre amb les tisores per podar i un company ha d'aguantar l'escala per a que no caigui ningú.


3r pas. Les branques més gruixudes i llargues els tallem a un pam i les petites els tallem des de la base.
4t pas. Quan acabem de podar un arbre recollim del terra tot el que hem podat.

martes, 8 de febrero de 2011

Els espinacs de l’hort del Cairat

Els espinacs que jo em vaig emportar a la meva casa, com n’hi havien pocs, els vaig cuinar amb un revolt de espàrrecs, gambetes petites i pelades una mica de alls, sal i oli d'oliva. Els vaig cuinar a la sarten i desprès els vaig posar amb la carn per l’hora de menjar i estaven molt bons. 

A veure si agafem més collita de l'hort que al pas que anem tindrem moltes hortalisses i molt bones.