domingo, 16 de diciembre de 2012

RECOLLIDA I CONSERVACIÓ DE LLAVORS



Observa el següent vídeo en el que ens expliquen com recollir les llavors de les plantes (en especial del tomàquet), i com conservar aquestes llavors per a fer-les servir en pròximes temporades.

Indica amb un comentari quins són els 5 pasos principals a realitzar.


viernes, 7 de diciembre de 2012

Agricultura ecològica (2a part)



A continuació us presentem dos vídeos en els que, amb dos perspectives diferents, ens mostren dos formes de fer agricultura:



PLANTAS MEDICINALES, LA FARMACIA VERDE 






2 TOMATES Y DOS DESTINOS



Comenteu amb  10 línies per cada vídeo (en total 20) quines són les idees més importants que ens  volen transmetre. Es valorarà el contingut, la qualitat de la redacció i l'ortografia.








viernes, 30 de noviembre de 2012


COM FER UN BANCAL DES DE ZERO

1r : Remoure la terra amb la forca perque respiro la terra.


2n : Acumular la terra i de llarg a de ser 5 metres i d'amplària 1,20 metres i d'altura 15 cm.


3r : Anivellar el bancal amb el rasclet i adobar amb fems o humus. 


4t : Una petita elevació al voltant del bancal perque no es escanpi l'aigua en regar. 


5c : Despres agafar el plantador i tenir en compte la profunditat del furat on vas a plantar la 
       rento perque a deser tres vegades la mesura de la llavor.

                                                                                                               MOHA






lunes, 26 de noviembre de 2012

L'alfàbrega


Un dia em va tocar fer la tasca de plantar una alfàbrega on vulgues, llavors la vaig posar al costat de la menta. Llavors vaig agafar terra per posar-la i enfronta més per fer una petita muralleta perquè l'aigua es quedi quan fiquem aigua per regar molt millor l'alfàbrega. 

Després vaig buscar unes quantes pedres enormes perquè no trepitgin la planta i que sàpiguen que aquesta. Després vaig posar una terra que era abonament per a les plantes i quan vaig acabar ja vaig posar la llavor de l'alfàbrega i una altra vegada el de l'abonament i posar les pedres enormes i ja aquesta acaba la planta.
L'alfàbrega és una planta medicinal, se sol trobar per la índia on es considerava sagrada.


En el moment de la recol·lecció, que es realitza abans de la floració, ja podem utilitzar les fulles fresques. Si volem que les seves propietats durin per més temps, serà necessari assecar. Per això, es deixen en un lloc ventilat i fosc. Quan estiguin seques, s'emmagatzemen en flascons de vidre.

domingo, 25 de noviembre de 2012

tasques del hort


Vam anar a l'hort i estava tot molt mal fet amb herbes dolentes la terra dura,iavors vem agafar la S'Hadal i vam començar a picar al terra per agafar mes terra per ficar mes terra als bancals i allargar-los,despres vam netejar els bancals vam treure totes les males herbes per que pugéssim plantar perquè la veritat estava molt fet pols el hort,despres de aver natejat tot el hort i agafar terra del pati vem començar a allargar els bancals i després de tot aixo vam començar a plantar:cols,enciams,escaroles,etc...
després de plantar vam començar a regar,i a esperar

lunes, 29 de octubre de 2012

El bambú i la paciència

"No hay que ser agricultor para saber que una buena cosecha requiere de buena semilla, buen abono y riego constante. También es obvio que quien cultiva la tierra, no se para impaciente frente a la semilla sembrada, llenándola con el riesgo de echarla a perder, gritándole con todas sus fuerzas: ¡Crece, por favor, crece!

Hay algo muy curioso que sucede con el bambú japonés y que lo transforma en No Apto para Impacientes: Siembras la semilla, la abonas y te ocupas de regarla constantemente. Durante los primeros meses no sucede nada apreciable. En realidad, no pasa nada con la semilla aparentemente durante los primeros siete años.

A tal punto que, un cultivador inexperto, estaría convencido de haber comprado semillas infértiles. Sin embargo, durante el séptimo año, en un período de sólo seis semanas... la planta de bambú crece ¡más de 30 metros!

¿Tardó sólo seis semanas en crecer?. No, la verdad es que se tomó siete años y seis semanas en desarrollarse. Durante los primeros siete años de aparente inactividad, este bambú estaba generando un complejo sistema de raíces que le permitirían sostener el crecimiento que iba a tener después de siete años.

En la vida cotidiana, muchas veces queremos encontrar soluciones rápidas, triunfos apresurados, sin entender que el éxito es simplemente resultado del crecimiento interno y que éste requiere tiempo. Quizás por la misma impaciencia, muchos de aquellos que aspiran a resultados en corto plazo, abandonan súbitamente justo cuando ya estaban a punto de conquistar la meta.

Es tarea difícil convencer al impaciente de que sólo llegan al éxito aquellos que se mantienen en forma perseverante y coherente (no los tercos e ilusos) y saben esperar el momento adecuado. De igual manera, es necesario entender que en muchas ocasiones estaremos frente a situaciones en las que creemos que nada está sucediendo. Y esto puede ser extremadamente frustrante. En esos momentos (que todos tenemos), recordemos el ciclo de maduración del bambú japonés y aceptar que en tanto no bajemos los brazos ni abandonemos por no "ver" el resultado que esperamos, está sucediendo algo dentro nuestro: estamos creciendo, madurando. Quienes no se dan por vencidos, van gradual e imperceptiblemente creando los hábitos y el temple que les permitirá sostener el éxito cuando éste al fin se materialice".

Cultius de tardor


La Miriam i la Tània ens presentem a continuació un document ben complet dels cultius que podem començar als mesos d'octubre i novembre. Alguns d'aquests cultius ja els hem plantat nosaltres!




martes, 9 de octubre de 2012

L'agricultura ecològica

Avui veurem un vídeo que parla sobre l'agricultura ecològica d'Euskal Herria. El protagonista és un nen de 13 anys que no coneixia l'agricultura ecològica i el seu pare li va  demanar que anes a comprar fruita. Va anar al supermercat i una animació d'una verdura li preguntava què era l' agricultura ecològica, i com que ell no ho sabia, la fruita el va enviar a un hort ecològic. Allà hi havia una dona que li ensenyava els productes ecològics i les seves formes de conrear-los.

Quines són les claus de l'agricultura ecològica?

sábado, 6 de octubre de 2012

La preparació del nostre hort.

El primer que vam fer perquè el nostre hort estigués ven perquè poguéssim plantar, vam fer neteja  en el canaló perquè estava plens de fulles, i també en els bancals i als voltants per que havian males herbes i després de tenir tots en bones condicions vam nivellar els bancals

Després vam obrír la terra, després d'obrir la terra, vam regar la terra ja que estava molt seca després d'estar tant de temps sense ploure perque als següents dies poguéssim plantar en els diferents bancals pastanagues, cebes, raves, cols, enciams etc.

I actualment ho solem regar amb freqüencia perquè el que hem plantat creixi bé.
Espero que tots els esforços que estem posant el grup es vegin recompensats amb les fruites i hotalisses del nostre hort ecològic.



viernes, 5 de octubre de 2012

Preparació de l'hort

Primer pas
el primer que vem tenir que fer  va ser arreglar tots els bancals per poder cultivar bé.
vem tardar unes 3 sessions per arreglar-los bé, els vem  haver de obrir, allargar-los amb mes terra que vam haver de agafar amb la pala i regar-los bastant perque la terra estava molt dura de haver estar tot l'estiu al sol.
Segon pas
Despres d'haver arreglat els bancals vem haver de posar  unes petites estaques a les esquines dels bancals per poder unirles despres amb corda.
També vam haver de recollir les males herves i les fulles dels arbres, perque si plou es podria enbossar d'aigua.
tercer pas
L'ultim pas va ser plantar les llavors de les plantes i regarles i ara toca cuidar bé d'elles per que surtin ben grans.

miércoles, 19 de septiembre de 2012

Comencem el curs


Comencem el nostre curs 2012-2013 amb moltes ganes i ho fem netejant i treballant la terra del nostre espai per començar el nostre hort ecològic de tardor.

Quines coses creieu que seran importants per tirar endavant el nostre hort?

Aquí teniu alguna suggerència de part del Mariano Bueno, un expert en horts ecològics que ens ajudarà aquest curs.

Bona sort i a gaudir!

lunes, 9 de abril de 2012

Resum d'activitats de l'empresa Chec S.L.

1. Que hem treballat en relació als documents mercantil de compra de i venda?

Comanda, factura, albarà.

2.Per qué creus tu que ho hem fet?

Perquè hem aprés a fer moltes coses: com es ven, com compres i hem aprés a fer servir l'excel.

3.Per qué creus que et servirà aquest treball que hem fet?

El treball aquest ens anirà molt bé per el futur.

4.Què hem treballat en relació a la web d´ empresa?

Hem treballat moltes coses, hem aprés noves coses.

5.Per què creus tu que ho hem fet?

Per si algun dia en el futur si tenim un empresa saber com va.

6.Per què creus que et servirà aquesta treball que hem fet?

Servirà per el futur.

7.Que hem treballat en relació a la comptabilitat d´ empresa?

Tot el que hem fet de despeses, ingressos,  i de la comptabilitat i les gràfiques.

8.Per qué creus tu que ho hem fet?

Per el nostre futur perquè si algun dia tenim una empresa saber fer això. 
9.Per que creus que et servirà aquest treball que hem fet?
Per el futur tot això que estem aprenent.

     http://www.wix.com/taniabarreda/tania#!vstc0=sobre-nosaltres



martes, 27 de marzo de 2012

Tasques de l'empresa CHEC SL



1.Què hem treballat en relació als documents mercantils de compra i venda? Comanda, Albarà i Factura
2.Per què creus tu que ho hem fet?
-Per aprendre a fer encàrrecs i saber què volem, quan ho volem, on voleu que t'ho portin, etc,
 i amb la factura quan ho tenim que pagar i quant tens que pagar.
3.Per què creus que et servirà aquest treball que hem fet?
-Per moltes coses, per on treballis o quan vulguis fer la compra per casa teva, saber-ho fer i per
 moltes coses més.
4.Què hem treballat en relació a la web d'empresa?
- Vam dissenyar una pàgina web amb el http://www.wix.com/ i vam aprendre molt, la vam crear i després vam posar tots els articles a la venda i ens va sortir bé.
5.Per què creus tu que ho hem fet?
-Per si de grans treballem en algun treball de aquet tipus poder gestionar bé les coses i fer els encàrrecs, les vendes i poder-ho dissenyar a la teva manera.
6.Per què creus que et servirà aquest treball que hem fet?
-Per vendre les coses dels nostres horts i posar-ho a la venda.
7.Què hem treballat en relació a la comptabilitat d'una empresa?
- Hem creat un full de càlcul per saber les despeses de cada any, com han anat, si han anat bé, o si estem venent moltes coses, i així saber com ha anat tot.
8.Per què creus tu que ho hem fet?
-Per saber com van les despeses si hem venut coses o no hem venut res, cada any quant hem venut, etc.
9.Per què creus que et servirà aquest treball que hem fet?
-Per quan treballem saber el que tenim que demanar saber quantes coses demanem, les coses que comprem, les coses que hem venut al treball i així saber si el teu negoci va bé o va malament.

CHEC SL

  1. Què hem treballat en relació als documents mercantils de compra i venda? Comanda, albarà  i factura.
  2. Per què creus tu que ho hem fet? Per treballar pel dia de demà, ens ajudarà.
  3. Per què creus que et servirà aquest treball que hem fet? Pel treball pel dia de demà.
  4. Què hem treballat en relació a la web d'empresa? Com fer teva pròpia web.
  5. Per què creus tu que ho hem fet? Per saber en un futur crear una pàgina web.
  6. Per què creus que et servirà aquest treball que hem fet? Pper la vida.
  7. Què hem treballat en relació a la comptabilitat d'una empresa? La comptabilitat de l'empresa amb un full excel.
  8. Per què creus tu que ho hem fet? Per sabe com fer les comptes.
  9. Per què creus que et servirà aquest treball que hem fet? Per el dia de demà a la vida laboral.

sábado, 21 de enero de 2012

El treball de cadascú

De dues en dues persones teníem les nostres obligacions a l'assignatura de l'Hort. Abans de sortir a l'hort, el Benito( tutor de la classe de 4tA i professor d'aquesta asignatura), decidia el treball que teniem que cumplir cada persona de la clase.
  • Per exemple, el Marcel Ramoneda i el Cristian Muñoz, el que feien un dia era podar els arbres, mentre un pujava a l'escala i podava l'altre sostenia l'escala, amb les ulleres de protecció posades. Les ulleres són una de les coses més importants i una norma que havíem de seguir, perquè queien trossos de branques i fulles i podies ferte mal. De vegades pujaven els dos per acabar fer el treball més rapid, i el professor vigilava l'escala.
  • L'Abdel i el Dani Sanchez el que feien era agafar la regadora i fer viatges. Les omplien i les portaven i anaven regant els bancals, sempre quedaven parts sense regar i tenien que omplir tots els trossos que quedaven.
  • L'Alfonso Gullon i la Maria Quijada recollien les fulles que queien de l'arbre o que se havia emportat el vent, i les ficaven dins d'una bossa d'escombreries.
  • La Tania feia cartells per saber quina hortalissa hi havia a cada lloc del bancal, i per posar el cartell utilitzava un martell.
  • L'Albert Tarrazona el que feia és anivellar una mica els bancals, perquè estavan desnivellats.
  • I per ultim el Joan Casanova feia fotos a les accions o coses més importants que passaven en aquell hort.
De vegades no anava bé però quan tots ens posavem d'acord per a treballar bé i no desconcentrar-nos, anava perfecte, perquè cadascú feia el treball que a ell li agradava.

viernes, 20 de enero de 2012

Feina realitzada

Jo he fet moltes coses. La primera cosa era els cartells, cada un tenia un encàrrec: un persona fa això, una altra una altra cosa, tothom fa alguna cosa com recollir fulles o  arrencar les males herbes. Hem tallat l'arbre, també reguem i posem uns discos per que els coloms i altres ocells no s'apropin.

lunes, 16 de enero de 2012

Material que fem servir a classe de l'hort



Les eines que fem servir a l’hort són les galledes d'aigua, les tisores, les tisores de podar, la serra, el xapo, el martell, la carretilla, el rasclet, l'escala, claus i pic. També retoladors, tauletes de fusta, corda , discos, compostadora , paper per folrar i pluviòmetre.

Material que fem servi a classe del l’hort
ordinador , paper i boli.

Resum de tasques

En l'hort he treballat molt i he fet moltes tasques. He aprés una mica en la natura de l'hort. I he ajudat a alguns companys. He fet feina en l'hort, he recollit moltes fulles, he regat amb algú,
algunes vegades he fet feina en els bancals, he plantat amb alguna persona, algun dia he fet els
cartells amb algú, i també he fet feina del que el professor em deia. També hem fet un petit treball del pluviòmetre amb grup.