miércoles, 10 de noviembre de 2010

Mesura i disseny de l'hort

Esparreguera 10 de novembre
Jose Juan Marín i Alex Roijals

Som el Jose i l'Alex, i penjarem aquí, al bloc de l'HEE, el treball que ens han assignat per parelles, en el nostre cas, la part de disseny gràfic que explicarem a continuació:

En primer lloc, vam limitar l'espai de l'hort, vam mesurar tot el terreny i a classe vam fer un esborrany per a fer-nos una idea amb les respectives mides:

Des de la cantonada de l'esquerra, seguint la tanca que va en direcció als barracons de batxillerat, fa 8,6 m, i des de la cantonada seguint la tanca que delimita l’institut amb l'hort del senyor Antoni fa 11,3 m. Cal destacar que la cantonada no fa 90º exactes, és a dir, l'hort no és un rectangle exacte, per això, a l'altre banda en comptes de 8,6 m fa 6,6 m, i el tros que fa 11,3 m a l'altre banda fa 10,4 m, però, com que ens vam trobar amb varis obstacles, els vam tenir que tenir en compte, un d'ells és l'arbre a prop de la tanca, que està situat a 3,3 m d'aquesta. L'altre és el fanal, que és just dins de l'hort, tirant una mica més cap a la cantonada, a 1,37 m de la tanca que creua els barracons, i a 2,4 m de l'altre tanca.

Desprès de delimitar l'hort, a classe, vam posar en pràctica el projecte de l'hort en 3D, elaborant amb el programa que ens va recomanar el Benito, l'SketchUp, i cadascú elaborà el seu hort al ordinador. Fent servir el programa amb l'hort ja dissenyat vam dissenyar els bancals, que serien, i són, uns petits terrenys dins de l'hort, que s'elevarien uns 20-30 cm i serien els llocs on plantaríem.

Desprès de tots els dissenys de com posaríem als bancals que es van proposar, ens vam quedar amb un que respectava un espai de 80 cm d'ample entre bancal i bancal que serviria per a que passi el carretó. Hi hauran 5 bancals, de moment només hi ha 2 i mig fets, i tenen que mesurar tots 1,2 m d'ample per  3 m de llarg. 4 d'ells estan posats paral·lelament a la tanca que fa 8,6 m, però no un al costat de l'altre sinó seguint una línea diagonal que travessa a una distàcia de 80 cm respecte a l'altre tanca, la que delimita l'hort del Sr. Antoni, de manera que només la cantonada dreta de cada bancal toca la línea, ja que cada bancal, com hem mencionat abans, es paral·lel a la tanca de 8,6 m. L'últim, esta situat perpendicularment a la tanca de 8,6m.

Aquest es el diseny final del nostre hort:


No hay comentarios:

Publicar un comentario