viernes, 18 de octubre de 2013

Activitat 1 Rotacions dels cultius

Una de les tècniques fonamentals utilitzades a l'agricultura ecològica és la rotació dels cultius. Afegint un comentari, explica detalladament amb 10 línies qué és això de la rotació de cultius i quins grups de plantes es fan servir amb l'ajut del següent article i la teva recerca personal en altres webs. 

 També cal que proposis quina seria la teva distribució de cultius pel curs següent tenint en compte aquesta la rotació de cultius i la distribució d'aquest curs.

Article sobre rotacions de cultius


7 comentarios:

  1. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  2. RTACIONS DELS CULTIUS
    • Les plantes exigents: són les més sanes i nutritives , tenim que posa molta fem per mantenir-les.(patates, carabassa, tomàquets i molt més )
    • Les plantes mitjanament exigents : són les que cuiden de les plantes exigents per mantenir-les com ara pastanagues, remolatxes vermelles , ravenets, etc....
    • Les plantes poc exigents : són aquelles que es poden desenvolupar-se molt fàcilment amb altres cultius, com ara els guisant, cebes ,i molts més
    • Plantes majorants:són aquelles que tenen pocs nutrients i enriqueixen la terra i on es desenvolupen fàcil ment com ara les faves el trèvol i més
    cultius .

    la meva distribució es posa la verdura amb les verdures i la furta amb les furtes .

    ResponderEliminar
  3. En aquest article parla'n sobre las rotacions que devem fer perquè les nostres plantes creixin de millor manera sin haver de fer molt d'esforç.

    Esta molt bé que las posem plantes amb unes altre per millorar la nostra terra i els nostre cultius sin haver de afegir mes adobs dels que ja té, a més fet les rotacions tenim un punt a favor i es que la nostra terra es mes rica en substancies bones per a les nostres plantes.

    Plantes exigents: Son les que tenen que tenir més cuidades. Ex: patates, tomàquets...

    Plantes menys exigents: Son les plantes que necessiten una cura més especial però que no necessita que estigui molt ben cuidada. EX: Pastanagues, ravenets...

    Plantes poc exigents: Són aquelles que amb pocs cuidados poden sortir endavant sin haver de posar-li fem ni alguna ajuda per que creixin.

    Plantes millorants: Són les que ens ajuden a que els nostres cultius creixin de una forma natural sin haver de posar fems.

    ResponderEliminar
  4. David:

    Aquest article parla sobre la importancia de la rotació dels cultius. La rotació es divideix en :

    Plantes exigens: Son les que tenen mes nutrients i son mes sanes pero necesitem molts cuidados i fems. ( patates, tòmaquets, carbassa)

    Plantes menys exigens: Son aquelles que necesiten cuidados pero necesiten meny fems per abonarles. ( pastanaga remolatxa, chirivia)

    Plantes poc exigens: Son les plantes que no necesiten cuidados i no necesiten abonos exteriors. ( alls, cebes, rabes, llegums)

    Plantes millorants: Són les plantes que ens ajuden a millora la nostre terra.

    ResponderEliminar
  5. La rotació dels cultius

    Que és: La rotació la fem per enriquir la terra i per no plantar en el mateix terreny i el mateix cultiu que havia:

    Exemple: Si en un bancal hi ha tomàquets i l’altre enciams com els tomàquets xuclen molta terra i el enciam no podríem caviar al seguen any de posició per la terra s’enriquís.

    Els diferents tipus de plantes:

    • PLANTES EXIGENTS:
    Són plantes molt voraços que desenrolen bé en presència de grans aportacions de nutrients com Compostos o fems.

    • PLANTES MEDIANAMENT EXIGENTS:
    Són les que calia una bona nutrició poden desenrolen bé després d'un cultius exigents.

    • PLANTES POC EXIGENTS:
    Són aquelles que poden desenrolen bé amb el compost de cultius precedent i sense afegir nou compost.

    • PLANTES MILLORANTS:
    Són les que a més de necessitar pocs nutrients enriqueixen la terra on es desenvolupen.
    En el nostre hort:

    Jo consello que a setembre segueixin aquest exemple per que anirà be al l’hort i sobre tot a la terra del l’hort:

    Ex: on has plantat els enciams o cols plantes tomàquets, i on has plantat aliments de arrel com els pastanagues a on agüis planta fulla com el enciam.

    MOHA.

    ResponderEliminar
  6. ROTACIONS DELS CULTIUS
    Aixó és la rotació de cultius:
    Les plantes exigents: són les més sanes i nutritives , tenim que posa molta fem per mantenir-les.
    Les plantes mitjanament exigents : són les que cuiden de les plantes exigents per mantenir-les com ara pastanagues....
    Les plantes poc exigents : són aquelles que es poden desenvolupar-se molt fàcilment amb altres cultius, com ara els guisant, cebes ,i molts més
    Plantes majorants:són aquelles que tenen pocs nutrients i enriqueixen la terra i on es desenvolupen fàcil ment com ara les faves el trèvol i més
    cultius .


    ResponderEliminar
  7. LA ROTACIÓ DELS CULTIUS:

    QUE ES?

    Una manera de conrear, que consisteix en que en un espai de terra no sembri sempre la mateixa espècie, sinó que al següent any, en el mateix terreny, se sembri una altra, i així per l'estil, per tal de que la terra no s'empobreixi

    ELS DIFERENTS TIPUS DE CULTIUS:

    La rotació es divideix en 4 diferents tipus de plantes.
    PLANTES EXIGENTS: Són les mes sanes i nutritives necessiten moltes cures. (patates,tomaquets,carbassa,cogombres,síndries...etc)


    PLANTES MEDIANAMENT EXIGENTS: Són les que precisant una bona nutrició poder desenvolupar-se bé després d'un cultiu exigent.


    PLANTES POC EXIGENTS:Són aquelles que poder desenvolupar-se amb restes de compost de cultius precedents, sense utilitzar-ne de nou.

    PLANTES MILLORANTS:Són plantes que es desenvolupen bé i a mes enriqueixen les terres on son plantades.


    Al nostre hort aplicaria la rotació dels cultius i agafaria les plantes mes exigents i les plantaria on estaben plantades plantes poc exigents o millorants. I les plantes menys exigents les plantaria en bancals on hi hagués plantat plantes molt exigents.

    ResponderEliminar